Damen bak bloggen

Jeg er en dame sånn ca. midt i livet, gift i noen tiår – og et par barn har jeg også. Hund har alltid vært en stor kilde til glede og inspirasjon for meg.

Etter 1.5 års hundetrenerkurs ved Troll Hundeskole i Kongsberg har jeg jobbet som hundetrener, med hovedvekt på adferdsrådgivning. Formålet er å bidra til at menneske og hund kommuniserer – og forstår hverandre bedre – og på den måten bidra til at vi får enda flere trygge og glade hunder.

PDTE Logo 2014 AM RGB klJeg er tilknyttet PDTE – Pet Dog Trainers of Europe. Dette er en organisasjon som utelukkende jobber for et hundehold som er på hundens egne premisser: «We oppose methods that cause pain and discomfort or rob dogs of their natural instincts. We believe understanding how dogs view the world and communicate deepens and enhances our relationships with them.»

Du kan lese mer om PDTE her, og ønsker du å se hvilke PDTE trenere som fins i Norge kan du finne dem her.

diplom1

Ønsker du hjelp relatert til hundehold? Kanskje hunden din bjeffer når dere møter andre hunder, ikke takler å være alene, trekker i båndet på tur, el. annet? Bruk gjerne kontakt skjemaet «ønsker du hjelp – kontakt meg her» i menyen. Jeg kan komme hjem til deg og gå gjennom det du ønsker hjelp til. Du vil få konkrete øvelser som du og hunden må jobbe med for å oppnå resultater/ønsket adferd. Ha alltid i mente at det å øve inn adferd hos hund som regel tar tid og krever en stor porsjon tålmodighet – og i mange tilfeller er det nødvendig med en generøs tidshorisont.

Det har skjedd en stor utvikling innen faget hundehold, og mye av det som var akseptabelt før gjelder heldigvis ikke lenger. Hva som egentlig er bra hundehold er det mange meninger om.

Alt jeg skriver er tuftet på grunnverdien om at smerte og straff aldri skal være et tema når man er sammen med en hund – hverken egen, eller andres.

Toppbildet er av Chico i sengen sin (rasen er korthåret Chihuahua). Han hadde hatt flere hjem før han kom til oss, og da bildet ble tatt hadde han vært hos oss noen uker. Så lang tid tok det før han hadde nok ro nok til å oppsøkte sengen sin og slappe av. Det å bytte hjem er en meget stor omveltning for en hund.

Opp gjennom årene har jeg hatt gleden av å leve sammen med både store og små hunder; Dobermann, Cocker Spaniel, Golden Retriever, blandingshund av Elghund/Welsh Corgi/DreverBuhund, og Chihuahua.

Uansett rase, størrelse, eller alder på hunden må hundehold være basert på at vi behandler hunder med kjærlighet, vennlighet, kunnskap og fornuft.

mamam-og-jeg-zita-og-vaino
Bildet er fra jeg var seks år, lykkelig sammen med min mor og våre to vakre hunder av rasen Dobermann.