Ønsker du hjelp – kontakt meg gjerne her

VELKOMMEN!

Enten du har hund, eller har planer om å skaffe en, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Går du med tanker om å skaffe en hund så lurer du kanskje på hva slags rase du skal kjøpe?

Vurderer du en omplasseringshund, og har spørsmål rundt dette?

Kanskje har dere bestilt valp som gjør at dere ønsker tips og råd rundt forberedelser og innkjøp av utstyr?

Eller har du spørsmål rundt hundehold, som for eksempel bjeffing, trekking i båndet, utagerende adferd, eller redsel for å være alene hjemme?

Alle hunder har en egen personblighet, ingen hunder er like, og alle har egne behov. Bli kjent med hunden du har, og ikke den du ønsker deg, eller tror du har. Alle hunder har rett til et kjærlig hjem der ingen truer dem og gjør dem redde. Alle hunder har egenverdi, og rett og lov til å være hund. Hunder har ikke samvittighet, de planlegger ikke, men lever i nuet. Hunder trenger valgmuligheter, og de må få anledning til å bruke sansene sine – helst hver eneste dag.

Gjennom de ulike livsfasene endrer hundens behov endre seg, og dette er det vesentlig at vi tar hensyn til.

Å endre adferdsmønster hos hund er absolutt mulig, og lar seg i de aller fleste tilfeller gjøre noe med. Hundens adferd er alltid en reaksjon på hvordan den blir møtt og behandlet.

Jeg kan hjelpe deg med å forstå din hunds adferd, ,og lære deg hvordan du kan kommunisere med din hund på hundens eget språk. Det er lett å menneskeliggjøre hunden, og vi glemmer ofte at hunden lever i en menneskeskapt verden – mye mer på våre premisser, og ikke hundens.

Mye som er naturlig adferd for oss mennesker, er uhøflig og truende på «hundsk». Dette medfører at vi ofte oppfører oss både invaderende og truende uten å vite om det. Mange hunder tolererer mye, og finner seg i mange ting, men det betyr ikke at de liker det. Blir en hunds grenser oversittet over tid, så vil dette kunne lede til et stadig økende nivå av stress. Hunden vil dermed takle flere og flere situasjoner dårlig, og bli stadig mere utagerende . Aggresjon er et begrep som passer dårlig når der gjelder hund og adferd, og du kan regne med at det er forhøyet stressnivå som er årsaken til adferden – og ikke at hunden er aggresiv. Når du finner årsaken til at hunden er stresset, så kan jobben for å redusere stressnivået begynne.

Det kan oppleves svært frustrerende å ikke få til den adferden man ønsker. En vanlig årsak til at resultater uteblir er at man forlanger for mye, eller går for raskt frem. ned.  Det er vesentlig å være klar over at en stresset hund IKKE er i stand til å ta seg sammen, og den greier ikke å lære.

Jeg jobber utelukkende med én-til-én konsultasjoner, og kan komme hjem til deg i tidsrommet kl. 18-21 på hverdager, kl. 10-18 lørdag, og 12-16 søndag.

Er det noe som haster så send en sms eller ring også utenfor disse tidene, og jeg tar kontakt så snart jeg kan.

Atferdskonsultasjon/privattime:

Vi snakker om hvorfor hunden oppfører seg som den gjør, og hva du må gjøre for å oppnå endring.

Vi blir enige om hvor vi skal møtes, og jeg kan gjerne komme hjem til deg slik at jeg får observere hunden i eget miljø. Vi går gjennom daglige rutiner, ernæring og eventuell sykdomshistorie slik at jeg får et så helhetlig bilde som mulig. Vi snakker om alt det du/dere trenger og ønsker, og går også en tur sammen for å se på hundens bevegelsesmønster, hvordan dere kommuniserer når dere er ute, og snakker gjennom det vi opplever på turen.

En time varer 45 minutter og koster kr. 650.

Kjøring utover 25 minutter én vei belastes med kr. 100 (dvs. kjøring i eksempelvis 30 minutter hver vei belastes med totalt kr. 200).

Send meg gjerne en melding hvor du kort beskriver hva du ønsker bistand til- enten ved å fylle ut nedenfor, eller sende epost til cecilie@gladhundblogg.no.

Du er også velkommen til å sende sms- eller ringe meg på mobil 452 50 741 for en uforpliktende prat og/eller eventuell avtale.

Alle ønsker vi det beste for hundene våre, og jeg gleder meg til å møte deg og din hund!