Ønsker du hjelp – kontakt meg gjerne her

Har du hund, eller planer om å skaffe en? Eller har du spørsmål rundt hundehold? Kanskje har du en utfordring rundt atferd du gjerne vil ha hjelp til – f.eks. hvis hunden din bjeffer i møte med andre hunder, er stresset, eller trekker i båndet når dere går tur?

Fortvil ikke – det å endre adferdsmønster hos hund er absolutt mulig, og lar seg i de aller fleste tilfeller gjøre noe med. Du må først finne ut (og forstå) hvorfor hunden gjør som den gjør, og deretter hva som skal til for å endre adferden du ikke trives med. Veien etter det består av trening og tålmodighet – og veldig ofte også en generøs tidshorisont.

Vi ønsker alle det beste for hundene våre. Det kan oppleves svært frustrerende å ikke få til den adferden man ønsker hos hunden. Det sannsynlige svaret på hvorfor resultatene uteblir, eller man ikke får de resultatene man streber etter, er at man gjør noe som blir for mye for hunden å takle. Kanskje er aktivitetsnivået generelt for høyt, turene for lange, det er for høyt støynivå i hjemmet, hunden er for lenge alene, leiebåndet er stramt hele tiden (og for kort) slik at hunden ikke får nok spillerom på tur, mv.

Jeg kan hjelpe deg med å forstå hvorfor hunden oppfører seg som den gjør, og gi deg råd og tips slik at du kommuniserer bedre med hunden din – og hjelpe deg å lære hunden din den atferden du ønsker.

Én konsultasjon med meg varer gjerne et par – tre timer. Vi kan møtes hvor det passer best for deg (gjerne hjemme hos deg) slik at jeg får observere hunden i dens eget miljø. Når vi treffes observerer jeg hundens adferd, og vi går gjennom daglige rutiner, ernæring og eventuell sykdomshistorie slik at jeg får et så helhetlig bilde som mulig. Er det flere i husstanden så er det flott om så mange som mulig kan være med. Før vi møtes vil jeg be om utfyllende informasjon på epost (jeg sender deg noen spørsmål), og i løpet av den tiden vi er sammen vil du få tilbakemeldinger og råd om hvorfor hunden oppfører seg som den gjør – og hva du kan endre på for å få den adferden du ønsker – og du får anledning til å spørre om ting du lurer på. I etterkant av møtet vårt sender jeg deg en skriftlig oppsummering hvor jeg går gjennom alt vi har snakket om, og denne vil inkludere utfyllende forklaringer på hundens adferd, hvordan du kan forholde deg, og hva du konkret kan gjøre. 2-3 uker etter møtet tar jeg kontakt med deg pr. telefon eller epost for en oppfølgingssamtale, hvor vi eventuelt kan justere, diskutere opp/nedturer i treningen og videre råd. Veien etter det avhenger av situasjonen, og av hva du eventuelt måtte ønske.

Send meg gjerne en melding hvor du kort beskriver hva du ønsker bistand til- enten ved å fylle ut nedenfor, eller sende epost til cecilie@gladhundblogg.no. Du kan også gjerne sende sms- eller ringe meg på mobil 452 50 741 for en uforpliktende prat og/eller eventuell avtale.

Ser frem til å høre fra deg!